Fontos információk

Csiki Pihenőkert

NYITVATARTÁS

2018. Szeptember 5.-től vagyunk újra nyitva!
Hétfőtől-Péntekig 10:00 – 16:00
Kérjük előzetes bejelentkezését!

CÍM: 2040 Budaörs, Virág u. 6. Pf.:112
E-MAIL: info@csikipihenokert.hu
TELEFON: dr. Mester Edit, igazgató 30/549-8840 (minden nap 10 – 18 óráig)

 

MEGKÖZELÍTHETŐ
Tömegközlekedéssel:Csiki-tanyai megállóig – 40, 88, 188 E buszokkal közvetlenül a Kelenföldi pályaudvarról (4-es metro) vagy a 240-es buszokkal a Móricz Zsigmond körtérről a Budaörs, Gimnázium megállóig, ahol átszállva a 88-as buszokra tudják megközelíteni.Légimentők megálló – 272 Busz a Kelenföldi Pályaudvarról.
Személyautóval:az 1. számú főútról Budaörs nyugati határában lekanyarodva a Virág utcába, valamint az M1 autópálya Törökbálinti (14.) lehajtója felől a Légimentő bázissal szemben lekanyarodva közelíthető meg.

 

 

Árpádkori régészeti park, Erdei Iskola és Nyári tábor

Kellemes természeti környezetben, Budaörs nyugati határában található az erdei iskola és nyári tábor, amely egy régészeti feltáráshoz kapcsolódóan jött létre 2002-ben. Az osztálykirándulások, nyári napközis és bentlakásos táborok, csapatépítő tréningek, vagy éppen a születésnapi programok résztvevői az Árpád-kori régészeti parkban az ásatási megfigyelések alapján rekonstruált egykori „Csik” nevű falu lakóinak életével ismerkedhetnek meg. Az élmény gazdag programok lebonyolításához sokféle helyszín található a több mint 1 hektáros parkban: középkori csárdaépület kemencékkel, veremház, jurta falu, indián falu, favár a várszínházzal, korszerűen felszerelt előadótermek, játszótér, füves és homokos sportpályák, íjászpálya, fürdőmedence, halastó.

Egész évben kulturális, kézműves és hagyományőrző rendezvényekkel, osztálykirándulásokkal, csapatépítő tréningekkel, nyári napközis és bentlakásos táborokkal, születésnapi programokkal várjuk a Kedves Látogatókat. Komplex ökológiai és természetvédelmi nevelés folyik az erdei iskolában, amelyhez tankönyv és felszerelt laboratórium is rendelkezésre áll.

A nyári hónapokban különböző napközis és bentlakásos táborokban vehetnek részt a gyermekek: régész-, indián-, történelmi-, természetvédelmi-, kézműves-, tánc-, divat-, sport-, nyelvi-, főző-, military, nyomozó-, és modern kalandtáborokban, 4-16 éves korig.

A tömegközlekedéssel és személygépkocsival is könnyen megközelíthető egyedülálló hangulatú jurta-camping teljesen felszerelt szálláshelyként várja az egyéni és csoportos kirándulókat. Saját sátrakban, vagy a 11 db berendezett jurtában kínálunk egyedülálló pihenési lehetőséget és félpanziós ellátást a vendégeknek.

Az intézmény Budaörs Város Önkormányzatának köszönhetően jött létre.Megtervezésében és felépítésében a Régiségbúvár Egyesület tagjai vettek részt.