Fontos információk

Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér

Cím: Templom tér 12.

Van egy hely Budaörsön, hiszed, nem hiszed, ahol az animáció és kortárs vizuális kultúra otthonra lelt. A Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér 2016. október 19-én, az 5. Primanima Fesztivál első napján nyitotta meg kapuit a Templom tér 12-ben. A BABtér az első olyan animációsfilmes központ Magyarországon, amely az oktatás, a kultúra és a kreatív ipari innovációk ötvözésével végzi tevékenységét, minden korosztály számára változatos képzéseket és közösségi programokat nyújtva.

A BABtérben animációs stúdió is működik, amellyel a tehetséggondozást, induló vállalkozások piacra jutását, és az animáció területéhez kapcsolódóan nagy innovációs kedvvel rendelkező vállalkozások budaörsi meghonosítását segítjük elő, új animációs filmalkotások és kreatív produkciók létrejöttét ösztönözzük. A BABtér együttműködik magyarországi és európai animációt oktató egyetemekkel és képzésekkel, és itt van a székhelye az évről-évre növekedő nemzetközi Primanima fesztivál stábjának is.

Az animáció azonban nem csak a filmgyártásról szól. A szó eredeti jelentése lelkesítés, (fel)elevenítés, hasznos tevékenységre buzdítás. A BABtér az animáció tág értelmezési körében ennek a küldetésnek kíván eleget tenni.

BABtér üzemeltető: Magyarországi Animációs Filmalkotók Egyesülete

Szakmai szolgáltató: Primanima Kft.

A BABtér programjainak támogatói:
Budaörs Város Önkormányzata
Illyéses Diákokért Alapítvány
International Visegrad Fund / Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF)
Nemzeti Kulturális Alap (NKA)